Startsida
 
Gitarristen
 
Gitarrdoktorn
 
Föreläsaren
 
Hendrixkännaren
Arkivet  
Ínskelista  
 
Galleri
 
Artiklar
 
Länkar
 
Till Salu
 
Kontakt
 
 
Hendrixkännaren

 
Tio år gammal. Hörde Jimi Hendrix för första gången - och blev helt knockad. Jag förstod inte vart detta skulle leda men så liten jag var förstod jag ändå en viktig sak – musiken var något gott. Det jag hörde och kände fick mig att ge mig ut på en livslång världsomsegling rakt in i hans liv och musik. Jag ville höra och veta allt. I mer än 35 år har jag systematiskt byggt upp ett arkiv med material om Jimis liv och musik. Sedan mitten av 90-talet har arbetet i huvudsak fokuserats på Jimis Sverigebesök. Tillsammans med Hendrixkännarna Håkan Persson (Karlskrona) och Stefan Edfeldt (Lit) hade jag under några intensiva år en viktig del i arbetet med bokprojektet Jimi In Sweden 67-70 (opublicerad).

Jimis status som en av portalfigurerna i musikhistorien är idag självklar. En orädd visionär och innovatör vars sätt att spela gitarr och komponera musik är lika legendariskt som hans förmåga att ta sig an sin samtids nya teknik - både på scen och i studio - och sedan driva alltihop framåt i riktningar ingen tidigare gått. Jimi var också visuellt banbrytande med ett sätt att klä sig och uppträda på som på scen blev en naturlig förlängning av hans musik. Jimi var helt enkelt musik.

”A musician, if he’s a messenger, is like a child who hasn’t been handled too many times by man, hasn’t had too many fingerprints across his brain. That’s why music is so much heavier than anything you ever felt”. - Jimi Hendrix, Life Magazine, October 3, 1969.
     
Dela |
© 2011 David Morin   info@davidmorin.se   +46 (0)70-291 52 26